Izgled aplikacije

Aplikacija se sastoji iz tri glavna dijela: izbornika grupa dokumenata(I), okvir za prikaz sadržaja (II) i alatne trake (III). U lijevom okviru (izbornik grupa dokumenata) prikazani su dokumenti kroz hijerarhijsku strukturu grupa i podgrupa dokumenata. Klikom na pojedinu ikonu(sličicu) ispred pojedine grupe ona se otvara ili zatvara. Unutar grupa dokumenata nalaze se dokumenti na koje ako se klikne otvaraju se u desnom dijelu ekrana.

Alatna traka

Alatna traka sastoji se od slijedećih alata:

(Početna stranicac) - Ovaj alat vraća aplikaciju u početno stanje, tj. na početak.
(<--Povratak) - Ovaj alat vraća desni ekran (II) u prethodno stanje tj. korak unatrag.
(Osvježi prikaz) - Ovaj alat osvježava desni ekran (II) što znači ako je u memoriji računala zapamćena starija verzija prikazane stranice ona bi se trebala osvježiti novom.
(Informacije za korištenje) - ovim alatom otvarate ovaj tekst koji sadrži uputstva za korištenje aplikacije.
(Otvori cijelu strukturu pogleda i grupa) - Ovaj alat služi za otvaranje kompletne hijerarhijske strukture pogleda, grupa i podgrupa dokumenata. Klikom na ovaj alat svi pogledi, grupe i podgrupe dokumenata će se otvoriti.
(Zatvori cijelu strukturu pogleda i grupa) -Ovaj alat služi za zatvaranje kompletne hijerarhijske strukture pogleda, grupa i podgrupa dokumenata. Klikom na ovaj alat svi pogledi, grupe i podgrupe dokumenata će se zatvoriti.
(Pretraži dokumente) - ovim alatom otvaramo formu za pretaživanje dokumenata u desnom dijelu ekrana.
(Ispiši na pisač) - ovim alatom otvorit će se dijaloški okvir za ispis na pisač. Ono što je tog trenutka prikazano u okviru za sadržaj (II) aplikacije ispisati će se na pisač.
(Pretraži sadržaj) - ovim alatom otvara se forma za pretraživanje teksta unutar nekog dokumenta odnosno sadržaja stranice koja se trenutno prikazuje u okviru za sadržaj (II).

Pregled dokumenata

Dokument se prikazuje u hijerarhijskoj strukturi u lijevom dijelu ekrana. Ako dokument nije stariji od 3 dana iza naziva dokumenta pojavljuje se riječ (Novo!). Sadržaj dokumenata prikazuje se u desnom dijelu ekrana.

Pretraživanje

Klikom na alat za pretraživanje otvara se forma za unos ključnih riječi za pretraživanje.

Za pretraživanje potrebno je navesti set ključnih riječi za pretragu i pritisnuti tipku Enter, ili kliknuti na gumb Pretraži. Pretraživanje je moguće obaviti po frazi i po tekstu. Pretraživanje po frazi naći će sve dokumente u kojima spominje upisana točna kombinacija upisanih riječi, tj. fraza. Pretraživanje po tekstu naći će sve dokumente u kojima se spominju sve upisane riječi u svim kombinacijama. Pretraživanje po tekstu rezultira većim brojem pronađenih dokumenata, ali s manjom točnošću pretraživanja. Ako se pretražuje po frazi na kraju fraze može se koristiti znak * što će u rezultatima dati više dokumenata uključivši i one dokumente koji iza navedene fraze imaju bilo koji tekst. Npr. ako kao frazu pretraživanja upišemo "Porez*" u rezultatima pretraživanja biti će uključeni i dokumenti koji sadrže riječ "Porezi", "Porezni", "Poreza" ...

Klikom na pojedini dokument otvaramo njegov sadržaj, ako se želi otvoriti dokumentu novom prozoru tada je potrebno kliknuti desnim gumbom miša na dokument i iz plutajućeg izbornika izabrati komandu Open In New Window kao što je prikazano na slici.

Ako želimo pretražiti tekst unutar otvorenog dokumenta koristimo slijedeći alat:

Ovim alatom otvara se forma za pretraživanje teksta. Kada se upiše željena riječ ili fraza potrebno je kliknuti na gumb 'Pronađi'. Ako je tekst pronađen biti će označen, svakim slijedećim klikom na gumb pronađi pronalazi se slijedeće pojavljivanje iste riječi ili fraze.

Forma se zatvara ponovnim klikom na isti alat, ili na gumb "X" u gornjem desnom uglu.